• Adcom 2000 Architecten & Ingenieurs bv
  • Kantoorgebouw Waalstaete

Nieuwbouw Vivar Ship Supply

Rotterdam RDM

Het ontwerp van het kantoor bestaat uit 2 grote kantoortuinen, één op de begane grond en één op de verdieping. Naast de kantoortuinen is er ruimte voor een kantine, opslag en uiteraard de nodige voorzieningen als toiletgroepen en pantry’s.

Voor de bedrijfsvoering van Vivar is het noodzakelijk om te werken met grote kantoortuinen. De samenwerking en contacten onderling zijn van cruciaal belang in het werkproces. Om de bedrijfsvoering niet te schaden blijkt in de ontwerpfase dat enkel een vierkante footprint van het kantoor aansluit bij de werkzaamheden. Dit betekent dat het niet mogelijk was om het kantoor in een langgerekte vorm tussen de bestaande kolomconstructies te plaatsen. De consequentie hiervan is dat 3 van de bestaande kolommen  nu deel uitmaken van de footprint van het nieuwe kantoor. Voor de beleving van de ruimte vanuit het kantoor is dit juist weer een pré, vanaf de kantoorvloer ervaar je direct de combinatie van nieuwbouw in een oude monumentale bedrijfshal. Juist de combinatie van het oude met het nieuwe maakt deze locatie uniek.

Bij de positie keuze van het kantoor is naar meerdere factoren gekeken. Om de vereiste daglicht toetreding te behalen wordt gebruik gemaakt van de bestaande transparante gevel. Via deze gevel komt er straks voldoende daglicht binnen in de grote kantoortuinen. De lichtstraten in het bestaande dak worden eveneens gebruikt om extra (indirect) daglicht de ruimtes binnen te krijgen. Hiervoor zijn in de dakconstructie van het nieuwe kantoor lichtstraten toegepast. Zo ervaar je op meerdere manieren de combinatie van het nieuwe kantoor met de bestaande hal. Door de gekozen positie van het kantoor, is het mogelijk om de overgebleven ruimte van de hal zo in te richten dat er een logische en veilige bedrijfslogistiek ontstaat.

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u rechtsonderin aan voor onze nieuwsbrief.