• Adcom 2000 Architecten & Ingenieurs bv
  • Kantoorgebouw Waalstaete

Dylan Steel is opgeleverd

Dordrecht

Het gebouw bevindt zich op het bedrijventerrein Dordtse Kil IV in Dordrecht en bestaat uit een distributiecentrum met een footprint van circa 42.500 m². Het oppervlak van het totale terrein is ongeveer 73.000 m², dat ruimschoots de mogelijkheid biedt tot voldoende parkeerplaatsen en transportbewegingen. In het najaar van 2020 is de bouw gestart, de twee huurders LGI en Dylan Steel Netherlands, hebben in het 1e kwartaal van 2022 hun intrek kunnen nemen in dit toonaangevende pand.

Naast de aansprekende architectuur, waarvoor RoosRos Architecten en Designlogic gezamenlijk verantwoordelijk zijn, kwamen ook de aspecten als Breeam Excellent, stikstofdepositie en PFAS-houdende grond aan de orde. Het distributiecentrum kent totaal 3 kantoren, 2 kantoren behorende bij huurder Dylan Steel en één kantoor behorende bij huurder LGI. Het hoofdkantoor van huurder Dylan Steel telt in totaal 4 bouwlagen. De gevels van het kantoor zijn transparant van opzet en kenmerkend door een verticaal lijnenspel. In het kantoor zijn 2 grote vides aanwezig, die voor nog meer daglicht in het kantoor zorgen. De kopgevel van het kantoor bestaat uit 3 dimensionale gevelbeplating. Adcom2000 is verantwoordelijk voor de bouwkundige engineering van dit kantoor.

In het distributiecentrum  bevinden zich meerdere bovenloopkranen en is er uiteraard voldoende ruimte voor opslag. Aan weerszijden van het gebouw zijn loadingdocks gemaakt. Aan de voorzijde van het gebouw is maar een deel hiervan nu uitgevoerd. De voorzieningen in de gevel om in de toekomst deze docks alsnog te maken, zijn tijdens de bouw wel meegenomen, ook qua leidingwerk is rekening gehouden met een toekomstige extra laadkuil, zo is het gebouw flexibel naar de toekomst toe. Het gehele dak is voorzien van zonnepanelen, naast de energieopwekking is er ook rekening gehouden met het Hollandse regenklimaat. Op het parkeerterrein en onder de parkeervakken wordt regenwater opgevangen, die langzaam wordt afgevoerd naar het rioolstelsel. Naast Breeam draagt het gebouw ook op deze manier zijn steentje bij aan het milieu.

Adcom2000 is verantwoordelijk voor het totale projectmanagement en directievoering.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u rechtsonderin aan voor onze nieuwsbrief.